scena urbana | PERSONALITĂŢI ŞI PERSONAJE – Atelier de citit
4592
page-template-default,page,page-id-4592,page-child,parent-pageid-4528,mkd-core-2.1,mikado-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hornet-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,no_animation_on_touch,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

PERSONALITĂŢI ŞI PERSONAJE – Atelier de citit

 

Parteneriatul Scenei Urbane cu “U” Banca Transilvania, continuă cu un nou proiect – Atelierul Personalităţi şi Personaje.

Am răspuns invitaţiei doamnei profesor Anamaria Sucilea cu un concept de atelier care îşi propune să aducă în faţa elevilor personalităţi apreciate în diferite domenii.  Invitaţii sunt deschişi în a împărtăşi cu participanţii la atelier experienţele lor legate de cărţi, personajele preferate, citate care le-au marcat viaţa şi cariera.

Jucătorii echipei clujene, invitaţi în acest prim atelier Personalităţi şi Personaje, sunt dincolo de extraordinari sportivi, oameni care deşi s-au format în medii diferite, găsesc putere şi inspiraţie în cărţi.

“Lectura pentru mine este un mijloc excelent de a evada din realitatea cotidiană atunci când totul în jur devine greu şi apăsător. Cartea este un portal magic spre o altă lume, iar prin lectură ne luminăm, ne deşteptăm sau ne umplem vidul interior.

În societatea actuală, în care tinerii preferă să dea un click decât să dea pagina, să deschidă calculatorul nu cartea, consider că rolul profesorului este hotărâtor în stimularea elevilor pentru lectură. Pe lângă listele bibliografice, pe care elevii le respectă mai mult sau mai puţin şi prin care lectura devine uneori o corvoadă, o datorie, şi care am constatat că nu stimulează, am ales să mă adresez elevilor, în mod indirect, prin intermediul unui proiect menit să aducă în faţa elevilor, tineri, modele ale timpului lor, care să le vorbească despre propriile lecturi, de experienţa lor cu cartea, cu lumea ficţională si despre modul in cartea i-a format şi i-a ajutat să ajungă unde sunt.

Sper ca experienţa de care vor avea parte, prin acest proiect să le deschidă apetitul pentru lectură, să le ofere repere de lectură, să  stârnească curiozităţi şi să fie un pas alt fel înspre întâlnirea cu lectura.”

 (Anamaria SUCILEA, profesor de Limba şi Literatura Română la Colegiul Naţional “George Coşbuc” )

 

INVITAŢI:

 

Vlad MOLDOVEANU – invitat la atelierul “Personalităţi şi Personaje”

 

Filip ADAMOVIC- invitat la atelierul “Personalităţi şi Personaje”

 

Wilhelm Brosser – invitat la atelierul “Personalităţi şi Personaje”

 

Data și Ora: 23/05/2017 13:00  – 2 clase în paralel

Locația: Sala de clasă

Categorie de vârstă : ciclul primar (2-4) și gimnaziu

De ce să citești?