scena urbana | SU la Festivalul Altfel 2016
4382
page-template-default,page,page-id-4382,page-child,parent-pageid-3956,mkd-core-2.1,mikado-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hornet child-child-ver-2.0.0,hornet-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,no_animation_on_touch,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

SU la Festivalul Altfel 2016

one

Scena Urbană a organizat în cadrul Festivalului Altfel, în perioada 18-21 aprilie, o serie de ateliere pentru elevii din clasele primare, gimnaziu și liceu, pornind de la ideea centrală că prin joc se construiesc amintiri iar prin aceste amintiri cunoașterea spațiului primește valențe complexe.

Acestea au fost:

O vânătoare de comori – organizat de Scena Urbană în parteneriat cu Transylvania Quest Games.

O vânătoare de comori! Jocul presupune folosirea unei aplicații pe telefonul mobil pentru a parcurge un traseu prestabilit, împreună cu coordonatorii echipelor.

Pentru rezolvarea sarcinilor și găsirea indiciilor, echipa are la dispoziție informații ajutătoare care, dacă sunt folosite, diminuează punctajul final al jocului. Pentru a rezolva sarcinile, participanții își asuma roluri în echipe, dezbat strategiile cele mai potrivite pentru a completa în cel mai scurt timp toate sarcinile de pe ruta propusă. Din acest motiv jocul este o oportunitate bună de a îmbină efectele unui teambuilding eficient și distracția împreună cu colegii. Participanții au fost puși în situații de a lua o decizie rapid și eficient cu efecte în rezultatul final al jocului.

Micii detectivi – organizat de Scena Urbană în parteneriat cu Transylvania Quest Games.

Cum poți învăța copiii să caute o statuie? Simplu, transformându-i în mici detectivi. Cea mai valoroasă statuie din muzeul de istorie a dispărut! Micii detectivi ai Clujului sunt cei care vor descoperi cine este hoțul. Acesta a lăsat mai multe indicii prin oraș. Oare vor reuși să-l descopere înainte să plece din oraș?

Tug of war

Mini-campionat de Tug of war – Trasul de sfoară. Participanții au fost împărțiti în echipe a câte 8 persoane, care au concurat între ele. La începutul probei s-au explicat regulile jocului și participanții au primit indicațiile necesare.

Trasul de sfoară este un exercițiu de coordonare între membrii echipei, precum și de îndemânare fizică. Nu există limită de vârstă, greutate, înălțime sau forță. Atelierul Tug of War este oferit de Scena Urbană.

În acest an, Scena Urbană  a organizat și două ateliere pentru profesori.

Tug of war – în parteneriat cu U-BT

Atelierul de Tug of war – Trasul de sfoară pentru profesori a cuprins o scurtă introducere în istoria acestei probe sportive, precum și regulile jocului, indicații despre acordarea punctajului, alte informații necesare organizării unui concurs.

Treasure hunting – realizat de Scena Urbană în parteneriat cu Transylvania Quest Games

Atelierul de Treasure Hunting pentru profesori a  răspuns la următoarele întrebări, într-un mod interactiv:

– Ce este un Treasure Hunt?
– Cum pot contrui un asemenea joc?
– Cum aș putea crea un joc memorabil?
– Care sunt pașii pe care ar trebui să-i parcurg?
– În ce mod poate fi folosit un joc de Treasure Hunt în activitățile educative?