scena urbana | ParCURS Urban
3775
page-template-default,page,page-id-3775,page-parent,page-child,parent-pageid-3956,mkd-core-2.1,mikado-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hornet-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,no_animation_on_touch,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

ParCURS Urban

one

Comunitatea şi administraţia oraşului, alături de specialişti din diferite domenii sunt tot mai interesaţi de posibile soluţii şi strategii optime de relaţionare a spaţiului urban, a comunităţii cu Someşul. În acest context, Scena Urbana a atras clujenii într-un eveniment inedit: pentru a admira şi a pune în evidenţă râul, sfere luminoase au fost lansate la intrarea acestuia în Cluj şi au străbătut parcursul urban al apei.
Zece puncte de pe mal au fost activate prin concerte și o proiecție de film.

ParCURS URBAN este evenimentul pe care Scena Urbană l-a propus clujenilor în seara zilei de duminică, 22 mai în cadrul Zilelor Clujului.

Prietenii și partenerii Scenei Urbane ne-au ajutat și cu această ocazie în demersul nostru. Voluntarii Beard Brothers, U-BT și Sisterhood au fost și sunt extrem de generoși în timp și entuziasm. Bucuria și succesul acestui demers li se datorează în egală măsură lor, partenerilor United Business Center, Opera Group Project și Primăria Cluj-Napoca. Echipa Scenei Urbane le mulțumește tuturor pentru sprijin și încredere.

Mai multe fotografii aici

Intrarea Somesului in oras a fost marcata de instalatia “River Reflexions”. Proiectul, coordonat de arhitectul Borislav Ignatov, președintele Camerei Arhitecților din Bulgaria, reutilizează CD-urile si DVD-urile pentru a crea o instalatie publica. Perdeaua, compusa din cd-urile donate, este o colectie artistică care reprezinta “ reflexia si inregistrarea timpului nostru ”.

Evenimentul a început cu lansarea sferelor luminoase şi prezentare instalaţie “River reflections” arh. Borislav Ignatov amplasată de o parte şi de alta pe podul Bdul 1 Decembrie 1918.

 

Trecerea sferelor luminoase a fost anunţată în mod tradiţional în diferite puncte de pe mal astefel:

  • Percuţie – concert în zona verde de mal adiacentă Parcului Rozelor (Artişti : Dărăban Ioan, Popovici Alexandru, Samoel Lupea, Radu Haţegan)
  • Toaca pe “Podul Albastru” lângă Parcul Babeş

  • Melodii din repertoriul Mariei Tănase interpretate de Veronica Macarie Moldovan acompaniată de Pusztai Aladar şi Baciu Ion – în zona de promenadă înainte de podul Garibaldi.

 • Podul Elisabeta – Trio baroc : Anna Szalasz Kiss – flaut, Dana Berci – flaut, Vlad Raţu – violoncel

 • Balconul palatului Berde: muzica arhaică –voce şi contrabass Alexandru Mânzat

 • Parcul Feroviarilor (pe podul metalic pietonal) cvartet: Alice Bacalu, Natalia Constantin, Rareş Muntean, Aurel Macovei

 • Structura metalică: strada Oaşului (înainte de Peco). Jazz : Matei Creţiu Codreanu – saxofon, Alexandru Mânzat- pian
 • Parcul Oaşului, în zona de mal între Nadăş şi Someş . Proiecţie film “Modern Times” – Charlie Chaplin cu începere de la ora 22.00.

Recuperarea sferelor luminoase s-a realizat în zona centurii Apahida-Vâlcele, mulțumim tuturor voluntarilor și partenerilor pentru realizarea acestui eveniment.