scena urbana | Requiem
3864
page-template-default,page,page-id-3864,page-child,parent-pageid-3751,mkd-core-2.1,mikado-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hornet child-child-ver-2.0.0,hornet-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,no_animation_on_touch,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Requiem

Locuri și spații uitate, amintiri ce veghează în tăcere morminte și emoții demult apuse, și curajul de-a merge mai departe.

one

În sfârșitul de săptămână 31 octombrie -1 noiembrie 2015, Scena Urbană a  propus să ne înâlnim în Cimitirul Central- Hajongard. Povestea acestui spaţiu a fost redescoperită şi detaliată în cadrul Universităţii de Vară Transilvania 2015, organizată de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania.

Trasee cu personalităţi din diferite domenii care se odihnesc aici vor trezi amintirea unor valori care ne formează şi ne definesc.
Sunt liste deschise pe care am dori să le completăm și suntem deschiși propunerilor de teme pentru noi trasee. Unul dintre traseele importante la a cărui conturare lucrăm acum a fost iniţiat la propunerea jurnalistului Ovidiu Blag-Traseul sportivilor. Acesta va completa traseele realizate în baza listei monumentelor: arhitecţi şi ingineri, medici şi oameni de ştiinţă, pictori şi sculptori, monumente de arhitectură şi personalităţi anecdotice. Trasee cu personalităţi din diferite domenii care se odihnesc aici vor trezi amintirea unor valori care ne formează şi ne definesc.

Tururi Ghidate 
“Memorie prin arhitectură. În căutarea lui Pákey Lajos” – Tur ghidat susţinut de Șef lucrări dr. arh. Dan-Ionuţ Julean

“Memorie şi comunicare” – Tur ghidat susţinut de Sabin Potinteu (Transylvania quest)

Wolfgang A. MOZART: REQUIEM

Alice Bacalu – Soprană
VIctoria Cormoș – Mezzosoprană
Alexandru Mânzat – Tenor
Alexandru Suciu – Bariton
Orchestra și corul Opera Group Project
Vlad Eniu – Dirijor

Pregătirea muzicală – CORNELIA CUTEANU
Regia artistică -INA HUDEA

Evenimentul integral îl puteți urmării AICI