scena urbana | Treasure Hunt & Tururi ghidate
1869
page-template-default,page,page-id-1869,page-child,parent-pageid-833,mkd-core-2.1,mikado-core-2.1,ajax_fade,page_not_loaded,,hornet child-child-ver-2.0.0,hornet-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,no_animation_on_touch,grid_1300,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Treasure Hunt & Tururi ghidate

one

Jocul de tip Treasure Hunt cu tema descoperirea Cetățuiii a fost gândit pentru copii pentru a descoperi ceea ce a fost cândva garnizoana austriacă de pe dealul cetățuii din Cluj-Napoca. Copii au avut o serie de sarcini și indicii cu ajutorul cărora au trebuit să găsească locații importante de pe cetățuie cum ar fi poarta nordica/imperială, depozitul de armament, bastionul copiilor și o serie de unelte precum binoclu, busolă, hartă cu ajutorul cărora au îndeplinit sarcinile. Un animator îmbrăcat în comandant al cetății i-a introdus în poveste. Ei erau micile gărzi a cetății care dau testul de acceptare pentru a păzi comoara aflată pe cetățuie. La finalul jocului copii au învățat despre istoria garnizoanei si au trebuit să descopere un cufăr plin de bănuți de ciocolată. Un număr total de 60 de copii au participat la această activitate organizată de Scena Urbană în parteneriat cu Transylvania Quest.

Tururi ghidate: povestea unui spațiu puțin cunoscut în cluj a fost spusă de ghizi profesioniști la Scena cetății 2012. Tururile ghidate au fost concentrate pe cetățuie. Povestea unui loc transformat în mai multe etape începând cu vechile vii de pe dealul cetățuiii, garnizoana austriacă în contextul istoric și noile construcții precum și legendele fântânii care comunică cu Someșul sau povestea lui Stefan Ludvig Roth și încarcerarea sa în Poarta Nordică toate au fost povestite pe parcursul unei plimbări prin parcul cetățuii de către ghizii Scena Urbană în parteneriat cu Transylvania Quest.

Scena Cetăţii Scena Cetăţii Scena Cetăţii